Ένας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια

Στις 10 Μαρτίου 2023 οι Α’ και Β’ τάξεις του σχολείου μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους Μαρίας Ζαρμπάνη και Αναστασίας Θεοχάρη επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια», που τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιχνίδια με τα οποία διασκέδαζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο. 

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου, όπου είδαν από κοντά παιχνίδια από την αρχαιότητα που έχουν διασωθεί και συλλεχθεί. Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος έπαιξαν κάποια παιχνίδια της εποχής εκείνης. Στο τέλος έφτιαξαν και οι ίδιοι οι μαθητές/τριές μας ένα πήλινο παιχνιδάκι, όπως ήταν πολλά από εκείνα με τα οποία έπαιζαν τα παιδιά στα αρχαία χρόνια.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τα παιδιά με πολύ μεγάλη προθυμία παρέδωσαν σημαντική ποσότητα τροφίμων διαρκείας, τα οποία συγκέντρωνε το Διαχρονικό Μουσείο σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων για διάφορες δομές και φορείς. Σαν επιβράβευση τους προσφέρθηκε το παραμύθι της Βεατρίκης Σαϊας – Μαγρίζου ” Το όνειρο“.