ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στα πλαίσια δράσεων για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργάνωσε αυτή τη σχολική χρονιά διαλέξεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που είχαν να κάνουν με την ευαισθητοποίηση μαθητών πάνω σ’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που τείνει να πάρει -κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας.

«Η παιδική παχυσαρκία, σύμφωνα με τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα Λουτσιάνο Καλεστίνι, είναι μια σοβαρή και ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία. Χωρίς άμεση ανταπόκριση, πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από παχυσαρκία έως το 2030, με την πιο δυσμενή και άμεσα απειλούμενη ομάδα να είναι τα παιδιά».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συχνότητα εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας παρουσιάζει αυξητική τάση. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περίπου 600.000 παιδιά κάτω των 14 ετών είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα, κάτι που ισοδυναμεί με σχεδόν δύο στα πέντε παιδιά.

Τα τμήματα Δ1 και Δ2 του σχολείου μας, με τη συνοδεία των δασκάλων τους Μαρίας Ζώτου και Φανής Κουρδουνούλη, παρακολούθησαν διάλεξη και συζήτησαν για τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας και τις ωφέλειες μιας ισορροπημένης διατροφής, όπως είναι η μεσογειακή διατροφή και συμμετείχαν σε δραστηριότητες, παιχνίδια καθώς και σε έρευνα σχετικά με την διατροφή. Γνώση μέσα από τη διασκέδαση!