ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ σχ. έτους 2022-23 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) είναι μία ενεργός και ακμάζουσα Επιστημονική Ένωση, που αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα στους περισσότερους νομούς της χώρας, ενώ αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα. Σκοπός της ΕΜΕ είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης.

Από το 2007 διοργανώνει πανελλαδικά τον διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά στο πλαίσιο του περιοδικού για το Δημοτικό “Μικρός Ευκλείδης“. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού.

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, σχεδίασε και εξέδωσε το νέο περιοδικό “Πυθαγόρας” που καλύπτει όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο του νέου αυτού περιοδικού διοργανώνεται από το 2019 ένας νέος πρωτότυπος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων με το ίδιο όνομα “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ“, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΕ «ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ – ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» ΚΑΙ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

To Σάββατο 2/3/2024 το σχολείο μας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τη βράβευση των μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Μικρός Ευκλείδης -Μαθηματικά και Παιχνίδι» και «Πυθαγόρας» που πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Το σχολείο μας συγχαίρει όλους τους μαθητές των σχολείων που βραβεύτηκαν και τους εύχεται υγεία και να έχουν πάντα επιτυχίες!

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους παρακάτω μαθητές μας του 4ου Δημοτικού Σχολείου για τη βράβευσή τους:

17ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» (2022-2023)

  • Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΝΑΚΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΛΙΑΓΚΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΙΠΕΡΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
  • ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΓΕΡΟΦΩΚΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΛΙΑΝΟΥ ΚΑΤΙΑ, ΚΑΡΒΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΖΩΗ, ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΛΕΜΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗ ΑΘΗΝΑ, ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

5ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» (2022-2023)

  • Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: AMOYTZA ΚΑΤΕΡΙΝΑ
  • Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΦΑΡΑΣΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΦΑΡΑΣΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  • Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΑΡΙΑ