ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 6ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το σχολείο μας για άλλη μια χρονιά συμμετείχε  με μεγάλη επιτυχία στο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ της πόλης μας.

H Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και άλλους φορείς διοργάνωσε το 6ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/4/2024 και την  Τετάρτη 3/4/2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με θέμα: «Μουσικές περιπλανήσεις στην Παράδοση του Τόπου μας», με είσοδο ανοιχτή για την εκπαιδευτική – σχολική κοινότητα και για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι η Δ.Π.Ε. Λάρισας διοργανώνει κάθε χρόνο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό στην πόλη μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη Μουσική των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιούν στα σχολεία τους ή και άλλα τραγούδια, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των παιδαγωγικών ομάδων.

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄  τάξης που αποτέλεσαν τη χορωδία του σχολείου μας συμμετείχαν στο φεστιβάλ με δύο παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία προετοίμασαν με τη βοήθεια της Μουσικού του σχολείου μας κ. Αθανασίας Παρίση και της ευγενικής προσφοράς της Μουσικού  του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Ευδοξίας Αποστολίδου-Καραμανώλη μητέρας μαθητή του σχολείου μας, η οποία και τα συνόδεψε στο πιάνο και τη φλογέρα.

1.           Μενεξέδες και ζουμπούλια: Πρόκειται για ένα παραδοσιακό τραγούδι του γάμου σε ρυθμό βαλς, η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη της Μικράς Ασίας. Το τραγούδι επίσης είναι πολύ γνωστό στα Επτάνησα και πιο συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο ως καντάδα.

2.           Από ξένο τόπο κι από αλαργινό: Μικρασιάτικος συρτός. Πολύ παλιό παραδοσιακό τραγούδι την προέλευση του οποίου διεκδικούν πολλοί λαοί, κυρίως Βαλκάνιοι.

Χαρούμενη νότα κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «Μενεξέδες και ζουμπούλια» έδωσαν ο μαθητής και η μαθήτρια Χρήστος και Κωνσταντίνα της Δ΄  τάξης που χόρεψαν το βαλσάκι.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης για την άψογη εμφάνισή τους!!
Ο σύλλογος διδασκόντων εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του στη Μουσικό κ. Ευδοξία Αποστολίδου-Καραμανώλη για την εθελοντική προσφορά της.