ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) «Τρίποντα στα Σχολεία» είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές κ. Μίζιο Νάσο MSc και κ. Αφροδίτη Αραμπατσάνη, οι οποίοι ανέλαβαν να γνωρίσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) στους/στις μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία» (αρ. έγκρισης ΥΠΑΙΘΑ: 140875/Δ5/08-12-23) απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων και στόχος του είναι, μέσα από ειδικό ασκησιολόγιο που προάγει την ισότητα των δύο φύλων, να έρθουν τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Όπως τονίζουν και οι προπονητές που ανέλαβαν, το «Τρίποντα στα Σχολεία» παρέχει ερεθίσματα στα παιδιά για να ανακαλύψουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και τα οφέλη που αυτό μπορεί να τους προσφέρει μακροχρόνια. Οι ασκήσεις που έχουν επιλεγεί μπορούν να εκτελεστούν από το σύνολο των μαθητών, ανεξάρτητα από το υπάρχον επίπεδο των δεξιοτήτων τους, ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να συμμετέχει μέσα σε ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο εκτέλεσης χωρίς δυσκολίες. Το μπάσκετ, ως ομαδικό άθλημα, βοηθά τα παιδιά, μέσω της προπόνησης και της παιδαγωγικής διαδικασίας, να μάθουν να λειτουργούν με σεβασμό, συνέπεια και κατανόηση. Συμμετέχοντας στις ασκήσεις μαθαίνουν επίσης να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας τους όσο και της αρμονικής συνύπαρξης στο περιβάλλον του σχολείου.

Στο τέλος δοθήκανε σε όλα τα παιδιά συμβολικά από ένα αναμνηστικό βραχιολάκι με το σήμα της Ομοσπονδίας καθώς και δύο μπάλες για τις ανάγκες του σχολείου. 

Οι Προπονητές ευχαρίστησαν τη Διευθύντρια της σχολικής μας μονάδας κ. Σοφία Μυλωνά καθώς και τη συνάδελφο γυμνάστρια κ. Ελισάβετ Πέτσιου για την φιλοξενία τους!

Ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές κ. Μίζιο Νάσο και κ. Αφροδίτη Αραμπατσάνη, που με τις δράσεις τους και τη σωστή τους καθοδήγηση παρακινούν τα παιδιά στο να αγαπήσουν το άθλημα του Μπάσκετ, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος καθώς και την σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.

Πολλά μπράβο και σε όλα τα παιδιά που με χαρά συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα!!